Over ons

Wat leuk dat je iets meer wilt weten over mij en mijn bedrijf! 

 

Mijn naam is Christa Nieuwenhuizen, trotse (en soms ook een beetje vermoeide..) moeder van zoon Bowe van 7 jaar en dochter Diede van 5 jaar!  Samen met mijn gezin, hond en 3 kippetjes woon ik op het Noord-Hollandse platteland en ben ik sinds 2018 het gezicht achter ZuiderC Kliniek (voorheen CN Aesthetics). 

 

Als kind vond ik het al leuk om mensen blij te maken en te helpen, lekker mijn eigen ding te doen en met mijn handen bezig te zijn. Maar ik vond het menselijk lichaam ook vreselijk interessant! Ik wilde heel graag Geneeskunde studeren en dat lukte! In 2010 studeerde ik af aan de Universiteit van Amsterdam. Ik was arts, wat nu? Kiezen vond ik lastig dus deed ik van alles: van zaalarts op de kinderafdeling tot verzekeringsarts bij het UWV!

 

Omdat ik eigenlijk alles leuk vond besloot ik mij te specialiseren tot huisarts. Dan zie je tenminste alles nog dacht ik! In 2015 was ik klaar en ben ik aan de slag gegaan als huisarts. Inderdaad een prachtig vak, maar veel minder romantisch dan ik het mij misschien wel had voorgesteld. Elke 10 minuten een nieuwe klacht, bijna lopende band werk. Terwijl ik het zo leuk vind om een sociaal praatje te maken, mensen blij te maken! Dat bleek toch lastig. Ik haalde er niet de voldoening en energie uit die ik zou willen.

.

 

Tijd voor verandering! Die stap durfde ik in 2018 te zetten. Ik volgde mijn hart en besloot mijn, toch een beetje stiekeme, passie te gaan volgen: de cosmetische geneeskunde! Na de nodige coachsessies weliswaar want ‘is dat niet zonde van de huisartsopleiding?’  ‘Ik red toch geen levens meer..’ ‘Wat zou mijn omgeving ervan vinden’ waren zo een paar van de gedachten die mij destijds bezighielden. (of tegenhielden..). Ik ging uiteindelijk toch aan de slag bij Injectable klinieken Amsterdam en leerde daar in bijna 2 jaar tijd de kneepjes van dit mooie vak! Daarnaast begon ik voorzichtig voor mijzelf door in verschillende salons cosmetische behandelingen aan te bieden. Eind 2019 kwam een droom uit met mijn eigen cosmetische kliniek in Purmerend onder de naam CN Aesthetics. Al snel werd deze ruimte te klein en kwamen er nieuwe plannen. Sinds april 2021 zijn we gevestigd aan de Voorhaven 141 in het centrum van het mooie Edam! Bij deze nieuwe plek hoorde ook een nieuwe naam: ZuiderC Kliniek.

 

Persoonlijk, veilig en vertrouwd, dat is waar ZuiderC Kliniek voor staat! Altijd streven naar een natuurlijk en subtiel resultaat!

 

Ik heb geen seconde spijt! Er is echt niks leuker dan mijn creativiteit te kunnen combineren met de medische kennis en vaardigheden die ik in al die jaren in de verschillende disciplines heb opgedaan. Als ‘eigen baas’  is er nu alle tijd voor een sociaal praatje maar ook om de wensen en verwachtingen helder te krijgen en vervolgens een behandeling in alle rust uit te kunnen voeren! 

 

 

Ik mag mensen helpen en blij maken, elke dag weer!

 

 

 

 

Christa Nieuwenhuizen is huisarts, niet-praktiserend, en BIG-geregistreerd arts onder nummer 19912589001 en lid van de NVCG ( Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) .