Peelings

Huidverbetering met behulp van peelings

Huidveroudering begint met het vertragen van de celdeling van de huid. Hierdoor worden de levende huidlagen inactiever en blijven de dode huidcellen meer aan het oppervlak plakken. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in de huid afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds beter zichtbaar blijft zitten.

 

Wat kan een peeling voor mij betekenen?

Peelings hebben huidverjongende eigenschappen. Een peeling bevordert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid egaler, nemen pigmentvlekken af, worden poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar en kan de huid zich vernieuwen en verjongen.

 

Wat doet een peeling eigenlijk?

Peelings bevatten o.a. zuren (bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur, TCA (trichloorazijnzuur)) die een licht of sterk ‘afschurend’ effect op je huid hebben. De bovenste laag met dode huidcellen wordt verwijderd zodat er plaats gemaakt kan worden voor een verse nieuwe huid. We maken een onderscheid tussen oppervlakkige en medium peelings, elk met hun eigen uitwerking en resultaten.

 

Oppervlakkige peeling: Easy Droxy Peel

Deze peeling bestaat uit 5 verschillende fruitzuren en maakt je huid schoon, stimuleert de bloedsomloop en geeft je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast is deze geschikt om acne en mee-eters te behandelen.  Deze peeling bevat zuren in lage concentraties, heeft vooral een reinigend effect en je huid gaat er mooi van stralen. Deze peeling is zeer geschikt als een opfrisbeurt, voor behandeling van een vale en droge huid of een acne(gevoelige) huid.

 

Easy Droxy Peel laat na de behandeling onmiddellijk een zichtbare frisse en stralende huid zien, met nauwelijks merkbare downtime, dat wil zeggen geen grote vervelling. Daarom kan deze peeling ook heel goed gebruikt worden als eenmalige peel perfect voor bijzondere gelegenheden als een feestje of een bruiloft en geschikt voor alle leeftijden en huidtypen.

 

Wil je het optimale halen uit de Easy Droxy Peel dan kan deze ook worden ingezet binnen een behandelprotocol gericht op huidverbetering bij beginnende huidveroudering en zonneschade. De resultaten zullen toenemen bij herhaalde behandelingen.

 

Advies: 3-6 behandelingen met een interval van een week.

 

Medium peeling: Easy TCA Peel

Als het je om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan is een medium peeling effectiever. Deze peeling bevat andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren – ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen.

 

Over Easy TCA Peel:

Een peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Bijzonder geschikt voor alle huidtypen, dus niet alleen dikke huid met grove poriën maar zeker ook dunne(r wordende) en gevoelige huid, evenals donkere huidtypen.

 

Easy TCA is geheel samengesteld om gecontroleerd en veilig een TCA-peeling te kunnen uitvoeren. De peeling wordt in meerdere lagen en tijdens meerdere sessies aangebracht, daardoor zal er een gelijkmatig en voorspelbaar resultaat verkregen worden. Het post-peel-masker remt de post-peel ontstekingsreacties nagenoeg meteen waardoor de cliënt geen brandend gevoel ervaart en de kans op complicaties wordt verminderd.

 

Advies: 1-4 behandelingen met een interval van een week. 

 

NB. Wij bieden de Easy TCA Peel voor het beste en veiligste resultaat alleen aan in combinatie met een post-peel care pakket bestaande uit een cleanser, creme en sunblock.

 

Het gebruik van de eigen dag-, nacht-, reinigingscreme’s en spf moet (tijdelijk) gestaakt worden tot 6 weken na de laatste peeling. De producten uit het post-peel care pakket zijn namelijk speciaal afgestemd op jouw gepeelde huid waardoor het risico op complicaties sterk gereduceerd wordt en het meest optimale resultaat uit de behandeling gehaald wordt! Na afloop kun je besluiten ermee door te gaan ( omdat ze zo goed werken en afgestemd zijn op jouw huid) of teruggaan naar je eigen merk.

 

 

Wil je meer weten over de kosten van deze behandelingen? Neem dan eens een kijkje bij https://www.zuiderckliniek.nl/tarieven/

 

Contact

ZuiderC Kliniek

Voorhaven 141

1135 BP Edam

06-38216600 

info@zuiderckliniek.nl