Botox

Botuline toxine is een uit de natuur verkregen eiwit. Dit gezuiverde eiwit zorgt er na injectie voor dat de signaaloverdracht tussen zenuw en spier wordt geblokkeerd. Hierdoor ontspant de spier zich en verminderen de gezichtslijnen en rimpels die door de spiertrekkingen zijn ontstaan.

 

Een behandeling met Botox bestaat vaak uit een aantal kleine injecties en duurt gemiddeld 15 minuten. De verzwakking van de behandelde spieren begint na enkele dagen merkbaar te worden en is na ongeveer 2 weken maximaal. Het effect houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden. Bij herhaling kan het effect langer aanhouden indien men de spier niet volledig laat herstellen van het effect.

 

Eventuele bijwerkingen zoals roodheid, blauwe plekjes, hoofdpijn en onbedoelde beïnvloeding van aangrenzende spieren zijn vervelend maar komen zelden voor en zijn altijd van tijdelijke aard. Allergische reacties zijn zeer zeldzaam.

 

De eerste 24 uur na de behandeling wordt geadviseerd;

  • niet te wrijven, drukken of te masseren in het behandelde gebied
  • niet te sporten
  • geen sauna of zonnebank te bezoeken en voorzichtig te zijn met zonlicht van buiten
  • geen alcohol te nuttigen

 CN Aesthetics maakt voor de behandelingen gebruik van het A-merk Bocouture, de meest zuivere vorm van botuline toxine.

 

Frons

De fronslijnen worden veroorzaakt door het samentrekken van de spieren tussen de wenkbrauwen tijdens het boos, geconcentreerd of tegen het zonlicht in kijken. De lijnen ontstaan boven de neus tussen de wenkbrauwen in. Mensen met deze lijnen krijgen vaak te horen dat ze een boze of strenge gezichtsuitdrukking hebben.

 

Botox ontspant de spieren waardoor de huid ter plaatse ook ontspant; de lijntjes verzachten. Het behandelen van de spieren geeft vaak een rustig en ontspannen gevoel in het voorhoofd. Om deze reden kan het ook een goede behandeling zijn om pijnklachten te verminderen bij mensen met (spannings)hoofdpijn en/of migraine.

 

Voorhoofd

De rimpels in het voorhoofd worden veroorzaakt door een grote spier die tussen de haargrens en de wenkbrauwen loopt. Mensen met een sterke mimiek die regelmatig hun wenkbrauwen optrekken tijden het praten kunnen duidelijke lijnen krijgen.

Botox ontspant de spieren waardoor de huid ter plaatse ontspant en de lijnen verzachten.

 

Behandeling van het voorhoofd gaat vaak in combinatie met behandeling van de frons om te voorkomen dat de wenkbrauwen gaan zakken of zwaar aanvoelen. Deze combinatie kan ook een mooie behandeling zijn voor mensen die vaak last hebben van (spannings-)hoofdpijn en/of migraine. Behandeling van voorhoofd en frons geeft vaak een ontspannen, uitgeruste en frisse uitstraling.

 

Kraaienpootjes

Tijdens het lachen of samenknijpen van de ogen trekken de spieren rondom de ogen samen. Doordat de huid rond de ogen erg dun is zie je hier vaak als eerste lijntjes ontstaan.

 

Botox ontspant de spier en hierdoor ook de huid. De lijntjes zullen verzachten, dit geeft je een vriendelijkere blik.

 

Wenkbrauw lift

Door het natuurlijk verouderingsproces worden de wenkbrauwen zwaarder en kunnen ze gaan zakken. Hierdoor drukken ze op de oogleden en dit geeft vaak een zwaar gevoel en een vermoeide blik.

 

Botox ontspant de spieren die de wenkbrauwen naar beneden trekken waardoor een subtiele lift van de wenkbrauwen mogelijk is. Dit resulteert in een frisse en meer open blik.

 

Mondhoeken

Bij sommige mensen is de spier die de mondhoeken naar beneden trekt sterk ontwikkeld waardoor de mondhoeken de neiging hebben naar beneden te wijzen. Dit geeft een sombere uitdrukking.

 

Botox ontspant de spier die de mondhoeken naar beneden trekt waardoor de mondhoeken rechter komen te staan en je een opgewektere uitstraling krijgt.

 

Kin

Sommige mensen hebben een sterk ontwikkelde spier in de kin. Deze spier kan er dan tijdens het praten voor zorgen dat er putjes en lijnen in de kin worden gevormd.

 

Botox ontspant deze spier waardoor de kin er rustiger en gladder uit komt te zien. Dit geeft een jongere uitstraling.

 

Neusrimpels

Niet iedereen heeft er last van maar sommige mensen krijgen lijnen aan de zijkant van hun neus. Deze neusrimpels (bunnylines) verschijnen bij lachen, het optrekken van je neus of tegen de zon in kijken.

 

Botox ontspant de spieren die deze lijntjes veroorzaken waardoor ze verzachten.

 

Hyperhidrosis oksels

Overmatig zweten onder de oksels kan een grote invloed hebben op het dagelijks- en vooral sociale leven.

 

Een behandeling met botox kan uitkomst bieden. Botox ontspant niet alleen spieren maar blokkeert ook de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen waardoor deze klieren stoppen met het produceren van zweet.

 

Het effect van botox zal al na enige dagen merkbaar zijn en na 2 weken is het zweten minimaal. De werkingsduur van de behandeling verschilt per persoon, gemiddeld zo’n 6 tot 12 maanden.

 


Kijk hier voor meer informatie over de tarieven!