Tips voor een stralende huid in lastige tijden!

Als je ouder wordt is je huid vaak doffer, grauwer en straalt niet meer. Je huid heeft meer moeite om de oude en dode huidcellen kwijt te raken. Tegelijkertijd wordt de bloeddoorstroming van je huid minder.

 

Kortom; een drogere huid, verminderde bloeddoorstroming en een overschot aan dode huidcellen! Je hoeft geen Einstein te heten om te snappen dat een mooie glow ver te zoeken is..

 

En dan heb ik het nog niet eens over het effect op je huid van alle spanning en stress in de hectische tijd waar we nu met z'n allen in zitten. Thuiswerken met steeds minder goed luisterende kinderen, zorgen om de gezondheid van je ouders, vrienden en familie of misschien zelf wel geveld door een niet nader te noemen virus..

 

Waarschijnlijk kan je huid wel een oppepper gebruiken. In normale tijden zou ik zeggen; kom langs voor behandeling, bijvoorbeeld een peeling, dan laat ik je weer stralen! Maar dat gaat nu natuurlijk nog niet. Toch wil ik je natuurlijk wel graag helpen en daarom zet ik hier een paar eenvoudige tips op een rijtje om je huid zo mooi mogelijk te houden en waarvan de laatste denk ik de belangrijkste is!

 

Nummer 1: Zorg voor voldoende slaap!

Mijn persoonlijke favoriet! (alleen niet te doen met een vroege vogel thuis die het heerlijk vindt zijn dag optimaal te benutten door voor 6 uur op te staan..).  Je voorkomt hiermee wallen en je houdt je huid fris. Bijkomende voordeel; uitgerust is je lontje ook wat langer. Erg handig als je bijvoorbeeld met je gezin op elkaars lip zit en je die frons ook niet meer kunt verbergen omdat de botox uitgewerkt is!

 

Nummer 2: Reinig altijd je huid voor het slapen gaan!

Make-up resten zorgen voor verstopte poriën en onzuiverheden! Maak je huid dus altijd schoon voor het slapen gaan. Hygiëne is zeker in deze tijd extra belangrijk!

 

Nummer 3: Gebruik een goed zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger

Nu de zon (hopelijk) steeds meer gaat schijnen en we lekker in onze eigen tuin of op ons balkon gaan zitten om ons vitamine D een beetje op peil te brengen is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen UV-straling. Smeer daarom regelmatig met een goede zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger!

 

En last but not least:

 

Nummer 4: Maak je niet te druk!

Je kunt nu toch nergens heen, geen collega's, geen feestjes, geen evenementen.. De noodzaak om gezond te blijven is veel belangrijker dan een stralende huid! Hopelijk ben je nu bij de mensen die je met een iets minder stralende huid of een rimpeltje hier en daar ook prachtig vinden! Geniet daar maar een beetje van!

 

En zodra het weer kan help ik je natuurlijk graag aan een stralende huid met bijvoorbeeld een fijne peeling of een beetje botox!

 

Wil je mij een beetje helpen om ook met vertrouwen de toekomst in te blijven kijken? Boek dan in maart alvast je afspraak voor april of mei dan ontvang je maar liefst 20% korting op je behandeling naar keuze! Zo helpen we elkaar!

 

Hopelijk tot snel in goede gezondheid!

 

Liefs,

 

Christa